Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema - Migrantska kriza

UŽARENA TELEFONSKA LINIJA Predsjednica razgovarala sa slovenskim kolegom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović razgovarala je u četvrtak telefonom sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom o migrantskoj krizi s kojom su suočene Hrvatska i Slovenija, a u razgovoru je naglašena potreba bolje suradnje u duhu dobrosusjedstva kako bi se zajednički lakše odgovorilo na izazove migrantske krize, doznaje se iz predsjedničina ureda.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Borut Pahor zaključili su kako opseg i ozbiljnost migrantske krize zahtijevaju sveobuhvatni pristup rješavanju problema i zajedničku dugoročnu politiku Europske unije, rekao je izvor iz ureda predsjednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mađarski premijer o izbjegličkoj krizi 'Europa je trenutno bogata i slaba što je moguća najopasnija kombinacija' Slika nije dostupna Novonastala situacija Predsjednica o slovenskoj odluci: 'Svaka država ima pravo štititi svoje granice'

Pahor je u ranije u četvrtak bio u Bruxellesu i sastao se sa predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom te predsjednikom Europske komisije Jeanom-Claudeom Junckerom.

DVA KONCEPTA EUROPE 'Orban želi nacionalnu državu koja bi odgovarala konceptu države iz 19. stoljeća'

Pahor je u Bruxelles otputovao kako bi europske sugovornike obavijestio o ozbiljnosti migracijske krize u Sloveniji gdje se, po procjeni slovenskih vlasti, zadnjih dana stvara usko grlo u migrantskom valu iz Turske i Grčke balkanskom rutom. Ljubljana tvrdi da Hrvatska u Sloveniju propušta mnogo više migranata nego što ih Slovenija može primiti, dok Austrija, kako tvrdi, ne prima izbjeglice potrebnim tempom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene