Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije pod povećalom

Pusić o presudi: Neodmjerene izjave političara su neprihvatljive!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neodmjerene izjave političara u pogledu presude Haaškog suda protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, neprihvatljive su, kazala je Vesna Pusić, istaknuvši da presuda još neće biti pravomoćna i upozorivši da će reakcije u Hrvatskoj biti pod povećalom Europe.

'Po mom mišljenju, neodmjerene izjave političara apsolutno su neprihvatljive', kazala je Pusić. 'Što se reakcija javnosti tiče, svatko reagira u skladu sa svojom procjenom, ali političari imaju drugu vrstu odgovornosti', dodala je. Pusić je istaknula da će presuda Haaškog suda, koja će biti objavljena biti nepravomoćna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljaju pravnu bitku Godišnjica presude generalima: Žalbena konferencija za mjesec dana Slika nije dostupna Lifranje transkripata u Haag Kakve li ironije: Pravima iz 'hrvatskog članka' koristili su se svi osim - Hrvatske!

>> Odvjetnici: Generali puni nade u presudu

'Osim toga, treba imati na umu da presuda, kakva god ona bila, neće biti pravomoćna', kazala je. 'Što god Sud rekao 15. travnja, to će biti presuda na koju će se bilo jedna bilo druga strana žaliti i taj će proces trajati još neko vrijeme', objasnila je. Pusić je upozorila da će reakcije u Hrvatskoj na tu presudu biti pod povećalom Europe.

'Sigurno je da će biti pod povećalom Europe, kao i sve što se u ovom trenutku događa u Hrvatskoj, prosvjedi koji su se događali, odnosi pozicije i opozicije i naša sposobnost da bez obzira na razlike održimo konsenzus između svih relevantnih političkih čimbenika oko Europske unije, a naročito reakcije ljudi u politici na presudu u Haagu, kakva god ona bila', kazala je. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene