Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjednici noć proveli iza rešetaka

VIDEO: Policija privodi prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jučerašnjim protuvladinim prosvjedima privedeno je 13 osoba, od toga dvoje zbog pružanja aktivnog, a 11 zbog pružanja pasivnog otpora, potvrdila je zagrebačka policija.

Privedeni prosvjednici noć su proveli u policijskoj postaji, a ujutro će biti ispitani kod prekršajnog suca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Celakoski odbrusio Pernaru VIDEO: 'Nemoj me grliti i nemoj da se dogodi sra..' Slika nije dostupna Uspjeli tijelima ispisati sve poruke Vladi Pernar za sutra najavio gaženje zastave HDZ-a

22:10 Prosvjednici su stigli do Trga bana Jelačića. Organizatori su preostale prosvjednike pozvali na, kako su rekli, najveći mirni prosvjed dosad, koji bi se trebao održati u petak u 18 sati na Trgu bana Jelačića.

21:48 Jedan od vođa prosvjeda putem megafona građanima poručuje kako je policija privela 16 prosvjednika. Prosvjednici se kreću Ilicom prema Trgu bana Jelačića.

21:40 Nakon što su prešli prugu iz Magazinske u ulicu Republike Austrije, prosvjednici nastavljaju prema centru grada.

21:28 Prosvjednici su krenuli nazad prema centru grada. Prošli su Žajinu i kreću se Magazinskom ulicom.

21:23 Policijska vozila se udaljavaju s mjesta prosvjeda. Prosvjednici pozivaju na veliko prosvjedno okupljanje u petak, uz povike 'Petak, petak!'. Policija je zaradila i sarkastičan aplauz od prosvjednika.

21:12 Policija privodi desetak prosvjednika koji su se ispriječili na putu policijskom vozilu. Među njima je i Pernar.

21:08 Policija je prosvjednicima koji sjede na cesti dala ultimatum da se maknu. Policiji je stiglo i pojačanje. Jednu prosvjednicu policajac je povukao za kosu i strpao u policijsko vozilo, nakon što je ona podigla ruke u zrak.

20:53 Policijsko vozilo i dalje ne može proći, a prosvjednici poručuju 'Idemo do kraja' i 'Ajmo svi u maricu'. Policiji viču 'Hrvatska policija, mito i korupcija'.

20:40 Prosvjednici tvrde kako je jedan od privedenih prosvjednika i organizator te da je priveden bez povoda. Jasen Mesić je hotel napustio dok su prossvjednici sjedili ispred policijskog vozila.

20:30 Policija privodi dvoje prosvjednika. Ostatak je opkolio policijsko vozilo i sjeli su na cestu te mu ne daju proći. Povikuju 'Svi za jednog, jedan za sve' i 'Siniša i Danijel' (dvojica privedenih prosvjednika).

20:23 Proslavi obljetnice, doznajemo nazočili su i Jasen Mesić te Gordan Jandroković.

20:16 Predstavnici trešnjevačkog ogranka HDZ-a iz hotela Panorama počeli su odlaziti iz hotela pod zaštitom interventne policije. Prosvjednicima su samo progunđali da ih oni hrane. Neki od njih su verbalno i gestikulacijama provocirali prosvjednike, nakon čega su tenzije porasle.

20:10 Na ulaz hotela Panorame stigla je i interventna policija, a čini se kako su se digle i tenzije. Čuju se svakojaki pogrdni povici. Došlo je i do naguravanja nekolicine prosvjednika s policijom.

20:00 Prosvjedna povorka poručuje HDZ-u 'Iskaznice nećemo'. Počeli su se i posprdno glasati kao ovce. Čelnik NHS-a Krešimir Sever našao se u obližnjoj trgovini u kupovini, a kad su ga prosvjednici primijetili povikali su 'Gdje su sindikati?' i 'Severu pridruži se' te su ga pozvali da izađe van.

19:43 Prosvjednici su stigli pred hotel Panorama, gdje kako doznajemo, HDZ Trešnjevka slavi svoju 21. obljetnicu. Čuju se povici 'Lopovi, lopovi', 'Jaco odlazi', 'Nećemo vam ništa' i 'Dajte nam vode'. Ulaz hotela čuvaju policijske snage.

19:28 Povorka je skrenula u Adžijinu ulicu te potom ušla u ulicu Andrije Žaje. I dalje povikuju 'Jaco odlazi'. Poručuju 'Nećemo odustati'.

19:18 Prosvjedna povorka prošla je Savskom ulicom i kreće se Jukićevom ulicom. I dalje ih je samo 300-tinjak.

19:14 Prosvjednici povikuju 'Jaca Amsterdam'.

19:08 Prosvjednici ulaze u Žerjavićevu ulicu i kreću se prema zapadnom dijelu grada. Promet ulicom je trenutno obustavljen zbog prolaska prosvjedne povorke.

19:02 Prosvjedna povorka prolazi Gundulićevom ulicom. Vozači im trube u znak podrške. Prosvjedi teku mirno i bez incidenata. Prosvjednici izvikuju 'HDZ lopovi'.

18:55 Prosvjednici uzvikuju 'Jaco odlazi', 'Svi za jednoga, jedan za sve' i 'Zajedno smo jači'. Krenuli su tzv. Zelenim valom prema hotelu Panorama, doznajemo. Trenutno se okupilo nekoliko stotina prosvjednika.

18:49 Prosvjednici su krenuli Praškom ulicom prema Zrinjevcu i Glavnom kolodvoru.

18:45 Prosvjednici prolaze Trgom bana Jelačića i pozivaju građane da im se pridruže povicima 'Svi na ulice'

18:42 Prosvjednici su krenuli s Cvjetnog trga.

18:36 Pernar nam je rekao kako je početak prosvjeda pomaknut za sat vremena i da će odsad svake srijede i subote prosvjed kretati od 19 sati. Dodao je kako u petak prosvjede organiziraju sindikati i kako su mu poručili da tamo nije dobrodošao.

18:07 Na Cvjetnom trgu se pojavio i šaman Luka Hodak, koji je već sudjelovao na nekoliko Facebook antivladinih prosvjeda, naravno na svoj osebujan način.

17:56 Prosvjednici pripremaju transparente za početak prosvjeda i polako se okupljaju. Jedan od prosvjednika rekao je kako Facebook prosvjedi imaju potporu i starijih. Trenutno na Cjetnom trgu ima stotinjak prosvjednika.

Prosvjed je ponovno, nakon nekog vremena, pratilo privođenje prosvjednika od strane policije. Privođenje jedne djevojke, koje donosimo u priloženom videu, mogli bi najblaže nazvati energičnim. Među privedenima je i Ivan Pernar.

Inače, današnji zagrebački prosvjed krenuo je ranije, i to presicom koordinatora prosvjeda. Gradom je krenula prosvjedna povorka, a prosvjednika je manje nego inače i čini se da su se stvorile dvije frakcije prosvjednika.

'Mi ne tražimo rušenje Vlade, već promjenu vlasti. Ovi prosvjedi ne bi trebali iznjedriti političke lidere, nego bi trebali predstavljati buđenje civilnog društva', poručio je na održanoj pressici koordinator prosvjeda Roman Glas.

Njemu se pridružilo i nekoliko predstavnika sindikata i poručili su da se pridružuju Facebook prosvjedima. 'Ne smijemo mlade ostaviti same', poručio je Mijo Stanić iz sindikata HAC-a. Sindikalisti su poručili kako će organizirati svoj prosvjed 1. travnja poz nazivom 'Izbori odmah!'.

Antivladini prosvjedi u Zagrebu traju već više od mjesec dana, no dosad su ostvarili slab rezultat, s obzirom da im je cilj da aktualna vlast na čelu s premijerkom Kosor odstupi s vlasti. Zadnjih par prosvjeda pokazalo je kako interes građana opada i to se odrazilo na broj sudionika u njima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene