Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeli tijelima ispisati sve poruke Vladi

Pernar za sutra najavio gaženje zastave HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završio je antivladin prosvjed i performans Facebook prosvjednika na Trgu bana Jelačića.

Nakon prosvjeda sreli smo Ivana Pernara koji je čitav performans gledao sa strane. On je zaključio kako inicijativa Fejsbukovaca nije uspješna kao njegova te je za sutrašnji prosvjed na Cvjetnom trgu najavio gaženje HDZ-ove zastave. Istaknuo je kako taj čin nije remećenje javnog reda i mira, dok bi paljenje zastave to bilo.

Pročitajte i ovo Napadi na medije - 1 Sjednica Vlade Plenković: "U dogovoru s Milanovićem danas predlažemo novog načelnika Glavnog stožera" Ministar financija Marko Primorac Zatvoren upis trezoraca Ministar Primorac o trezorcima: "Građani su odazivom pokazali da vjeruju državi"

18:49 Prosvjed na Trgu bana Jelačića je završio, a prosvjednici su najavili da se sutra pridružuju prosvjedu na Cvjetnom trgu, koji će početi u 19 sati.

18:43 Prosvjednici su formirali i riječ 'odmah' i time upotpunili svoj performans riječima na trgu bana Jelačića.

18:40 prosvjednici su uspjeli ispisati tijelima i najdužu riječ performansa - 'ostavka'. Pripremaju se tijelima ispisati i posljednju riječ performansa, 'odmah'.

18:33 Ipak se okupilo dovoljno prosvjednika i za formiranje riječi 'izbori'.

18:29 Prosvjednici su uspjeli formirati tijelima riječ 's.o.s.'

18:25 Organizator prosvjeda nema dovoljno ljudi za izvođenje punog performansa pa je isti doveden u pitanje. Pokušat će ispisati barem riječ 's.o.s.'' tijelima, doznajemo.

18:18 Na prosvjed su stigla i trojica prosvjednika koji su privedeni u nemirima kod hotela Panorama u prošlotjednom prosvjedu.

18:09 Organizator prosvjeda Krunoslav Huntak rekao nam je kako danas šetnje gradom neće biti, jer su građani izgubili polet. 'Jedini i osnovni cilj je pokazati nezadovoljstvo. Želimo da Vlada što prije ode i želimo izbore odmah', poručio je. Na glavnom zagrebačkom trgu okupilo se dvadesetak prosvjednika.

Prosvjednici su za početak najavili performans i formiranje riječi 'ostavka', 'izbori', 'odmah' i 's.o.s.' svojim tijelima. Performans će biti izveden pored Manduševca na Trgu bana Jelačića i trebao bi trajati sat vremena.

Prošlotjedni posljednji prosvjed Facebook prosvjednika predvodili su sindikati, a obišle su se državne institucije i poduzeća. prosvjednici su tražili ostavke ministara Kalmete i Karamarka, uz već uobičajeno zahtijevanje da aktualna Vlada siđe s vlasti.

U prosvjedu su sudjelovali i prosvjednici okupljeni oko Ivana Pernara, no glavnina prosvjednika ih je uglavnom ignorirala.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene