Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog obustave vlakova

Imigranti pješice prelaze rijeku Sutlu, pomažu im i mještani Harmice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je obustavljen željeznički promet između Hrvatske i Slovenije, imigranti pokušavaju ući u Sloveniju i preko Sutle.

Na području Obrežja slovenski su policajci tijekom noći zaustavili stotinjak imigranata u pokušaju prijelaza granice. Odvedeni su u policijsku postaju u Brežicama odakle će ih vratiti nazad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekuuje se pritisak i dalje U Hrvatsku dosad ušlo više od 320.000, u zimskom tranzitnom centru oko 2100 migranata Slika nije dostupna Šefic ispravlja Cerara Slovenija ipak neće žicu na granici s Hrvatskom

Budući da je od jučer zaustavljen željeznički promet između Hrvatske i Slovenije, većina imigranata u Sloveniju pokušava ući preko Rigonaca, neki su se uputili i pješice preko rijeke Sutle, piše 24 Ur.

Podsjetimo, vlak s tri vagona u petak je oko 2.00 sata po mjesnom vremenu iz željezničke stanice u Dobovi, na granici s Hrvatskom, pošao prema Postojni, na zapadu Slovenije, javila je slovenska policija. Migranti su smješteni u centar za strance u Postojni.

Slovenija: 150 migranata dopušten ulazak u zemlju

Budući da većinu imigranata Slovenija vraća nazad u Hrvatsku, njih sve više i više nalazi se u mjestu Harmica u općini Brdovec tik na granici sa Slovenijom.

Imigrantima su noćas pomagali mještani, a u pomoć su uskočili i članovi Remara koji kuhaju čaj, dijele deke i kekse, a u Harmicu je pristigao i načelnik općine Brdovec Alan Prelec te je u tijeku koordinacija daljnje pomoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene