Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić o ostanku Dragičevića u Ini

'Oni koji se boje žele promijeniti smjer istrage u mojem smjeru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Stjepan Mesić, odgovorio je na navode koji ga sve češće upleću u korupcijske priče, pogotovo vezane uz Inu.

  Bivši predsjednik Stjepan Mesić reagirao je na spominjanje i njegova imena u korupcijskim aferama, pogotovo kad je u pitanju Ina. 'Normalno ja sad nemam nikakve funkcije, pa računaju sad bi bilo zgodno malo to kanalizirati prema Stipi Mesiću. Pa da se zaboravi i Brodosplit, da se zaboravi Ina, da se zaboravi Podravka, da se zaborave svi oni zločini protiv hrvatskog društva', uvjeren je Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prodaja Ine MOL-u Polančec naljutio Mesića: 'To su notorne laži' Slika nije dostupna Zbog izbora Saša Mesić: Bandić mi se sveti zbog oca

Nedavno je i Polančec otvoreno rekao kako se predsjednika uprave Ine Tomislava Dragičevića nije smjelo dirati jer je bio pod Mesićevom zaštitom, kao i da su zajedno bili na sastanku kako bi predsjednika upoznali sa svim. Mesić priznaje da je Dragičević njegov prijatelj.

'S tom obitelji sam ja bio dobar ali nikakvog utjecaja nisam imao na njegovo imenovanje ili na njegov opstanak u Ini, dakle apsolutno nikakvog utjecaja ali se pokušava meni inputirati da sam ja njega održavao ali kojim mehanizmima', upitao se Mesić.

Osvrnuo se i na optužbe na račun svoje starije kćeri Saše Mesić koja je u upravu Termi Zagreb došla od strane Ine. 'Pa svaka kćer ima nekog svog oca pa i moja kćer ima oca. Ali ona nije zbog toga imenovana tamo što je moja kćer, nego što je doktor hidrogeologije', pojasnio je.

>> Dragičević: Očito se nešto prešutno dogovaralo

I dok se očekuje kako korupcijska istraga ide prema gore, prema još jačim igračima, neki smatraju da će ići i u smjeru Mesića. 'Istraga ide dobro, ali oni koji se boje zato što ta istraga ide dobro žele to promijeniti smjer', uvjeren je Mesić. A taj smjer ne bi trebalo mijenjati, dodaje, već rasvijetliti, tko je pregovarao i kreirao ugovor Ine s Molom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene