Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zadnji put to komentiram'

Nakon što joj je Josipović rekao da je 'kukulele', čeka se reakcija Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon uzbudljivog jučerašnjeg dana u kojem je predsjednik kazao da Kosor prezentira 'kukulele opciju', danas se očekuje reakcija premijerke.

Službene dužnosti premijerke Kosor počinju već u 9.30 kada otvara novu školu u Rakitju.  'Ako je ovo kukuriku koalicija, onda je ono što premijerka prezentira kukulele opcija, jer samo kukaju, a ne rješavaju važne probleme građana', prokomentirao je premijerkine izjave predsjednik Ivo Josipović.Istaknuo je također kako je ovo 'zadnji put da takvo što komentira'.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

'Ako su ovi s jedne strane kukuriku koalicija, ova opcija koju do sada prezentira gospođa premijerka je pomalo kukulele opcija, a bojim se da ako se ovako nastavi da ćemo svi imati kukulele', poručio je predsjednik Josipović.

'Danas ću posljednji put imati referencu na neku sličnu izjavu gospođe premijerke. Naime, riječ je o manipulaciji, budimo vrlo otvoreni. To je najvidljivije iz činjenice da je u isto vrijeme, kilometar i pol, čini mi se, bio isti takav festival, gdje sam isto tako imao izaslanika, naravno, iz vladajuće koalicije, njezinu bivšu potpredsjednicu Vlade, kojoj sam zahvalan što je tamo bila i članicu vladajuće koalicije, gospođu Đurđu Adlešić', naglasio je Josipović.

Isto tako, gospodin Sanader, župan Sanader je čini mi se ovih dana moj izaslanik, ministar obrane Božinović je bio moj izaslanik i ja jako pazim na taj balans i činit ću to i dalje. Dakle riječ je o jednom projektu manipulacije za koji mislim da nije dobar i na njega se više neću referirati. Nije me briga, zapravo, što gospođa premijerka misli o mojim izaslanicima', poručio je predsjednik države.

Rekao je da se ne može načuditi da premijerka koja vodi gospodarstvo u ime države nema pametnijeg posla nego prebrajati njegove izaslanike po raznim lokalnim festivalima. 'Ja posebno u ovoj predizbornoj godini očekujem od premijerke i oporbe, dakle od onih sudionika koji se bore za povjerenje građana, da se koncentriraju na bitne stvari, na gospodarstvo, jer ih to narod pita, to narod očekuje, a ne da broje je li izaslanik na nekom konjičkom festivalu iz neke stranke', rekao je Josipović.

Osvrnuo se i na gospodarstvo te ono što je premijerka Kosor danas nazvala rastom koji obilježava izlazak iz krize, on je nazvao mizernim rastom od manje od jedan posto. Nije čuo, kaže, ništa osim kukanja o tome tko su njegovi izaslanici.

Naveo je kako je po njegovom mišljenju puno veći i važniji problem u Hrvatskoj danas teško stanje gospodarstva i ekonomska kriza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene