Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogata ponuda

Istra: Očekuje se 15.000 gostiju za vrijeme blagdana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istru će u nadolazećim blagdanima posjetiti više od 15 tisuća gostiju. Time će se ostvariti oko 50 tisuća noćenja, uglavnom u nekom od hotelskih smještaja. Kako bi opravdala svoj status na brojnim svjetskim ljestvicama top destinacija Istra je svoju ponudu dodatno proširila i obogatila.

Istarski hotelijeri spremni su za nadolazeće blagdane, a rezervacije su gotovo popunjene. 'Naši hoteli imaju vrlo visoki buking ili skoro negdje smo pri kraju. Vjerojatno će se ovih dana događati zadnji', kazala je direktorica marketinga Arenaturista Manuela Kraljević.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

Baš kao i tijekom sezone, dominirat će gosti iz Njemačke, a podbacit neće ni Talijani. Tradicionalno, nekoliko tisuća njih stiže u Rovinj. 'Dođem svake godine, doći ću opet. Sviđaju mi se ugođaj, ljudi i hrana', rekla je Elda koja je došla iz Italije.

'Mnogi se vraćaju zato što uživaju u gostoprimstvu naših ljudi, naše dobre kuhinje, našeg dobrog jela i svakako sve ono što naša mjesta nude', kazala je Kraljević.

>> Istra postala hit u svijetu: Gastro vikendi meka su za gurmane

Istra će tako za više od 15 tisuća gostiju koji su već najavili svoj dolazak otvoriti 20-tak velikih hotela. Ponudu će zaokružiti s vilama i dodatnih 20 manjih obiteljskih hotela. 'Očekujemo nešto malo više od 50-tak tisuća noćenja što bi za malo, 3 do 4 posto bili bolji u odnosu na lanjski period', rekao je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre.

Osim ugodne klime i smještaja, gosti imaju priliku doživjeti blagdane kroz autohtona jela i pića te kroz jednodnevne izlete obići unutrašnjost Istre. Proširena ponuda, tvrde turistički djelatnici, ono je što privlači i iznova vraća goste u Istru. No osim na goste, mislili su i na građane.

'Za naše goste i za građanstvo pripremamo lijepi vatromet u pola noći, a tu je bogata novogodišnja večera, dobra glazba,dobri bendovi i zabava', dodala je Kraljević. Sve bi to trebalo bi zadovoljiti i ugodom ispuniti blagdanske večeri. Cilj je to kojim se još uvijek pozitivno uspijeva osvojiti goste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene