Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Hrvatskoj

Glavni tajnik NATO-a zadovoljan povećanjem broja vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a u svom se prvom posjetu Hrvatskoj susreo s predsjednikom Josipovćem. Zahvalio se na doprinosu u NATO-vim mirovnim operacijama.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u petak glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena, koji boravi u posjetu Zagrebu, priopćio je Ured predsjednika RH.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Tijekom svog prvog posjeta Republici Hrvatskoj kao punopravnoj članici NATO saveza, glavni tajnik je zahvalio na doprinosu Hrvatske u mirovnim operacijama pod zapovjedništvom NATO-a, prije svega u misiji ISAF u Afganistanu. Također je pozdravio odluku o povećanju broja pripadnika OSRH koji će u Afganistanu biti angažirani u obuci afganistanskih snaga sigurnosti.

Predsjednik Josipović i glavni tajnik također su razmijenili mišljenja i stavove o novom Strateškom konceptu NATO-a koji bi trebao biti usvojen na summitu u studenome ove godine, stanju u regiji, te novim izazovima pred kojima se, u svijetlu globalne gospodarske krize, nalaze sve članice NATO-a.

Predsjednik Republike još je jednom istaknuo predanost Republike Hrvatske ciljevima Saveza, kao i naporima za trajnu stabilizaciju prostora jugoistočne Europe koju u budućnosti vidi u sastavu NATO-a i Europske unije, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene