Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Gužva u javnim garažama, ispod nadvožnjaka

FOTO Nevrijeme zaobišlo veće gradove, automobili i dalje na sigurnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Zagreba i Varaždina u strahu od najavljenog nevremena svoje su automobile sklanjali u javne garaže, ali i pod mostove.

Uspijete li svojim fotoaparatima uhvatiti prizore oluje, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, no, pritom nikako nemojte ugrožavati vlastitu sigurnost!

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Slika nije dostupna Kreće u obilazak Bandić: Ja sam kriv kad se mačka popne na krov i kad padaju grane

Zbog jakog nevremena koje su meteorolozi najavljivali da bi moglo pogoditi područje Zagreba, gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama pozvao je građane da zaštite vozila, zatvore prozore te spuste rolete. Osigurao je i besplatno parkiranje u javnim garažama. No garaže su brzo popunjene.

Građani Zagreba su upozorenja ozbiljno shvatili pa su brojni automobili parkirani i ispod Jadranskog mosta. Parkirališta su po gradu ostala sablasno prazna.

Ipak olujno je nevrijeme za sada čini se zaobišlo Zagreb i veće hrvatske gradove. No tuča je ipak pogodila neke dijelove Hrvatske.

>> FOTO Tuča pogodila neke dijelove Hrvatske

Frontalni poremećaj još uvijek prelazi preko naših krajeva, te još ostaje za vidjeti kako će se razvijati situacija tijekom noći. Podsjećajući na prognozu Meteoalarm servisa prema kojoj zagrebačko područje sa 50 do 80 postotnom sigurnošću očekuje jako nevrijeme Pavle Kalinić je na konferenciji izrazio nadu da je prognoza ipak pogrešna.

Mjesta panici nema, naglasio je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama podsjećajući da građani u slučaju potrebe uvijek mogu zvati Centar 112.

'Naše su službe u pripravnosti, no ne može se istovremeno intervenirati na svim mjestima, već prema listi prioriteta', kazao je dodavši i kako su im na dispoziciji i vatrogasne postrojbe, HGSS te speleolozi. (I.D. / P.K./Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene