451569
451569
451569
451569
451569

Upoznajte 'Mrge', junake jedne posve nove vrste hokeja

  • , 26.09.2016., 21:26
  • Autor:
  • komentara

Što je sportski duh, pokazat će vam junaci naše sljedeće priče. Zovu se Mrge i igraju hokej u sanjkama za osobe s invaliditetom.

 
 
 
 
Hokej na sanjkama (Video: Dnevnik Nove TV)
Hokej na sanjkama (Video: Dnevnik Nove TV)

Klub ima tek nekoliko članova, ali je poseban po tome što je u njemu baš sve besplatno - od dvorane preko trenera do opreme.

"Sport je zapravo jedan veliki plus za sve osobe s invaliditetom jer im to pomaže prvo u fizičkom pogledu, njihovoj kondiciji", kaže Dino Sokolović, jedan od igrača.

A kondicijaje na razini. Zato danas jure po dvorani. No, prije godinu i pol dana bila je druga priča jer je bilo puno padova.

No, ništa nije teško. Trenira se od dva do tri puta na tjedan. Za sada ih je samo četvero. "Volio bih da nas je više da možemo oformiti nekakvu ekipu", kaže Dino.

"Postoje planovi da se spojimo s reprezentacijom austrije, mi imamo tri četiri člana, oni isto toliko pa bi nastupali kao jedna reprezentacija", ističe Marko Kocijan, trener kluba.

Najsretniji bi bili, kažu, kada bi imali reprezentaciju koja će braniti boje lijepe naše. Uz pomoć donacija, nabavili su skupocjenu opremu. Samo trebaju - igrače.

"Sve je besplatno apsolutno. klub daje sanjke, zaštitnu opremu, dresove i sve što ide uz ovaj sport", ističe trener Kocijan.

I mi smo se okušali na ledu te otkrili da je ravnotežu na ledu teško držati. No, kažu, sve se nauči. Njihova vrata svima su otvorena.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se