Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatrena kugla, koju je proizveo meteorit prilikom ulaska u Zemljinu atmosferu iznad SAD-a, osvijetlila je područja čak četiri savezne države.


Snimka pada meteorita napravljena je sinoć oko 22 sata po lokalnom vremenu u Wisconsinu, a američki stručnjaci smatraju kako su njegovi ostaci možda i dospjeli do tla. 'Bio je to iznimno svijetli ulazak meteorita u Zemljinu atmosferu. S obzirom na količinu svijetla, koju je proizveo, postoje šanse da nije u potpunosti izgorio prilikom prolaska kroz atmosferu i pada na tlo', smatra David Eicher, direktor i urednik magazina Astronomy, prenose američki mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriven drevni krater, stvorio ga meteor širok 400 kilometara Slika nije dostupna 'Pronašao sam komade najvećeg meteorita koji je pogodio Zemlju!'

Ipak, istaknuo je kako ne može odbaciti niti mogućnost da se radilo o padu satelita ili dijelova satelita, s obzirom na velik broj atmosferskog smeća, koje se nalazi u orbiti oko naše planete. Prije nego li je zašla za horizont, vatrena kugla na nebu bila je vidljiva u Missouriju, Illinoisu, Indiani i Wisconsinu, a neki građani su javili i kako se čuo produženi zvučni udar, koji je tresao kuće, drveća i druge objekte.

Zasad nitko ne zna jesu li dijelovi meteorita dospjeli do tla, no potraga za njima traje. Neki stručnjaci pretpostavljaju kako se radilo o meteoritu veličine košarkaške lopte, no to nije potvrđeno. Svi su ipak složni u jednom zaključku, a taj je da je prizor na noćnom nebu bio spektakularan.