Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udruge preuveličavaju zagađenje opasnim kemikalijama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći toksikolozi optužili su udruge za zaštitu prirode da namjerno preuveličavaju zagađenje i količinu otrovnih kemikalijama kojima smo svakodnevno okruženi te tako "zavode" javnost, daju lažnu sliku stanja i plaše ljude.


Posebno su se okomili na kampanju u kojoj jedna udruga progovara o povećanoj prisutnosti opasnih kemikalija u krvi, hrani pa čak i pupčanim vrpcama, što šteti djeci i prije rođenja.
 
Toksikolozi tvrde da udruge znaju što rade i da namjerno plaše ljude kako bi njihove kampanje odjeknule što je moguće jače.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Izražavaju podršku žrtvama Ženske udruge: "Napad na djecu u Vukovaru motiviran je nacionalnom mržnjom" Slika nije dostupna 'Češljanje' prostorija Otvorili 100 godina star spremnik i šokirali se otkrićem!

- Činjenica jest da su te kemikalije prisutne, kako u okolišu uopće, tako i u našoj neposrednoj blizini i svakodnevnom životu i svakako je dobro upozoravati na taj problem. Ali nije dobro plašiti ljude preuveličavanjem problema, kaže profesor Alistair Hay sa Sveučilišta u Leedsu.
 
- Poruka koju šalju namjerno je napravljena tako da zavodi ljude i ne odgovara istini, složio se i David Coggon sa Sveučilišta u Southamptonu.

Toksikolozi se slažu da o tom problemu treba voditi računa, ali da se pritom treba držati točnih i znanstveno utemeljenih podataka, kako bi se problem mogao objektivno razumjeti i na temelju činjenica poduzeti korake u cilju njegovog rješavanja.

No, sijanje panike na temelju neobjektivnih pamfleta smatraju neprihvatljivim. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene