Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stvorena ovca koja je 15 posto čovjek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su stvorili prvog mutanta između ovce i čovjeka. Ovca ima 15 posto ljudskih i 85 posto životinjskih stanica. Znanstvenici očekuju da će u budućnosti biti moguće životinjske organe transplantirati u ljude.

Profesor Esmail Zanjani s fakulteta u Nevadi proveo je sedam godina i utrošio oko 9,8 milijuna dolara kako bi usavršio tehniku ubrzgavanja ljudskih stanica u ovčije fetuse. 

Pročitajte i ovo Ilustracija bizarna pojava Slavili godišnjicu braka, a onda im je krstarenje obilježio posjet liječniku: "Supruga je prvo mislila da je to zato što sam nosio nove sandale" Slika nije dostupna Potpora istraživanjima SAD: Odobrena uporaba ljudskih matičnih stanica po novoj politici

Profesor Zanjani već je stvorio ovčiju jetru koja ima velik dio ljudskih stanica i nada se da će stvoriti jetru koja će se moći transplantirati koristeći pritom vlastite stanice kako bi kreirala nove stanice. 

Prosec će obuhvaćati izdvajanje stanica koštane srži iz donora i njihovo ubrizgavanje u ovčiji fetus. 
 
Kada se dva mjeseca poslije janje rodi, imat će jetru, srce, pluća i mozak koju su polovično ljudski i potpuno sposobni za transplantaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene