Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija, najveća zemlja na svijetu, nedavno je dobila još par četvornih kilometara teritorija zahvaljujući potresu i vulkanskoj erupciji na ruskom krajnjem istoku, izjavio je stručnjak Ruske akademije znanosti.


Nakon potresa na Sahalinu 2007. i erupcije vulkana na nenaseljenom kurilskom otoku Matui, sjeverno od Japana, Rusija je veća za četiri i pol četvorna kilometara, rekao je geolog Boris Levin, direktor Geološkog i geofizičkog instituta pri ruskoj akademiji znanosti.

Vezani članci Stanovnici traže preživjele u potresu u Indoneziji (Foto : SAMMY / AFP) Snažan potres na jugozapadu Turske, najmanje 20 ozlijeđenih: "Upozoravamo stanovnike da ne ulaze u zgrade i kuće" Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 3 Tajvan se priprema za najsnažniji tajfun: U potresu na otoku poginula jedna osoba, 10.000 obitelji ostalo bez struje

Zbog potresa na Sahalinu dio morskog dna uzdigao se na površinu i postao dio kopna, a nakon snažne erupcije vulkana Saričev na Matui također je 'izronio' dio kopna, objasnio je geolog. (Hina)