Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dojke će stajati na mjestu

Revolucionarno: Znanstvenici izumili čudesan sportski grudnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici imaju dobre vijesti za sve žene koje se bave sportom. Napravili su novi, revolucionarni grudnjak u kojem grudi 'ne plešu'.

Taj poseban grudnjak, za razliku od standardnog sportskog grudnjaka, učvršćuje svaku dojku posebno i smanjuje njihovo gibanje u svim smjerovima, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Mladi i znanost - 2 14 područja Od loptice skočice do željeza u čokoladi: Djeca i mladi oduševljeni Festivalom znanosti Slika nije dostupna Ugroženo važno područje Neobične vrste u rijeci Neretvi zabrinule znanstvenike: Ova pojava nikako nije bezazlena

Njegovi kreatori tvrde da proizvodi efekt sličan kao da dojke drže dvije ruke, dok tradicionalni sportski grudnjak dojke samo pritišće na prsni koš sportašica. Grudnjak je proizveo Panache, poznati brand u svijetu donjeg rublja. Razvoj i proizvodnja njihovog čudesnog grudnjaka trajala je tri godine.

Testiran je na Loughborough Sports Technology Institutu u Leicestershireu. Cijena jednog grudnjaka je 35 funti i proizvodi se u svim veličinama. Rezultati testiranja pokazali su kako smanjuje kretanje grudi za 83 posto, dok najbolji grudnjak konkurencije smanjuje kretnje grudi za 65 posto.

'To je vjerojatno jedan od najtežih dizajna grudnjaka koje sam dosad morala osmisliti, jer je bilo toliko elemenata koje sam morala uzeti u obzir', istaknula je Clare Fallon, dizajnerica za Panache.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene