Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenici imaju dobre vijesti za sve žene koje se bave sportom. Napravili su novi, revolucionarni grudnjak u kojem grudi 'ne plešu'.


Taj poseban grudnjak, za razliku od standardnog sportskog grudnjaka, učvršćuje svaku dojku posebno i smanjuje njihovo gibanje u svim smjerovima, prenosi Daily Mail.

Vezani članci Dragan Primorac, Ivan Đikić Primorac odbacuje Đikićeve optužbe za sukob interesa: "On vjeruje da neistina koja se ponovi više puta, s vremenom postaje istina. Sve mu opraštam" Liječnik u zaštitnoj opremi Odlučan apel liječnika i znanstvenika: ''Duboko smo zabrinuti zbog širenja pandemije, ovo su naše preporuke''

Njegovi kreatori tvrde da proizvodi efekt sličan kao da dojke drže dvije ruke, dok tradicionalni sportski grudnjak dojke samo pritišće na prsni koš sportašica. Grudnjak je proizveo Panache, poznati brand u svijetu donjeg rublja. Razvoj i proizvodnja njihovog čudesnog grudnjaka trajala je tri godine.

Testiran je na Loughborough Sports Technology Institutu u Leicestershireu. Cijena jednog grudnjaka je 35 funti i proizvodi se u svim veličinama. Rezultati testiranja pokazali su kako smanjuje kretanje grudi za 83 posto, dok najbolji grudnjak konkurencije smanjuje kretnje grudi za 65 posto.

'To je vjerojatno jedan od najtežih dizajna grudnjaka koje sam dosad morala osmisliti, jer je bilo toliko elemenata koje sam morala uzeti u obzir', istaknula je Clare Fallon, dizajnerica za Panache.