Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prljava kampanja

Razotkriven: Facebook blatio Google

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rivalstvo Facebooka i internetskog giganta Googlea prešlo je na sasvim novu razinu. Iz Facebooka su otvoreno priznali da su unajmili PR tvrtku s ciljem širenja anti-Google propagande putem medija i ohrabrivanja medija u preispitivanju raznoraznih optužbi za povredu privatnosti korisnika od strane Googlea.

U centru Facebookove prljave kampanje protiv Googlea našao se servis Social Circle, a PR tvrtka Burson-Marsteller tome je posvetila posebnu pozornost, prenosi Engadget. 'Američki narod mora biti svjestan o trenutnim upadicama u njihove duboko privatne živote, koje Google katalogizira i emitira svake minute, svakog dana bez njihovog odobrenja', pisalo je u jednom od priopćenja medijima te PR tvrtke.

Facebook i tvrtku Burson zapravo je razotkrio blogger, koji je htio napisati kritički osvrt na servis Social Circle, no kad je on PR tvrtku, s kojom je komunicirao putem elektronske pošte, pitao za koga rade, oni mu nisu htjeli reći. Sumnjičav, on je odlučio sve e-mail poruke koje je s njima razmijenio proslijediti novinarima, a USA Today je o tome napravio i priču.

Facebook je naknadno za Daily Beast potvrdio da su unajmili Burson-Marsteller da izvede njihov prljav posao, a sve u svrhu njihove vlastite koristi, a ne nekog altruizma prema korisnicima interneta. Google zasad nije niti komentirao ovaj slučaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene