Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Drevni otisci stopala, pronađeni u meksičkoj pustinji, možda su među najstarijima na dvama američkim kontinentima, rekli su u srijedu znanstvenici.


Trinaest otisaka pronađenih u Cuatro Cienegas u meksičkoj saveznoj državi Coahuili, fosilizirani u kamenu, otprilike su jednako stari kao najstariji tragovi ikad pronađeni u Sjevernoj ili Južnoj Americi.

Vezani članci Slika nije dostupna Zvijezda se opustila u društvu prijateljica Slika nije dostupna Probleme prave igračke koje su nalik na pravo oružje

"Mislimo da bi mogli biti stari između 10 i 15 tisuća godina", rekao je arheolog Yuri de la Rosa. "Istraživanja koja smo proveli u Cuatro Cienegas pokazuju nazočnost lovaca i skupljača plodova u pustinji Coahuili prije najmanje 10 tisuća godina".

Najstariji otisci otkriveni u Novom svijetu su u Monte Verdeu u Čileu, a smatra se da su nastali prije 13 tisuća godina..

Najstariji poznati tragovi hominida su otisci stopala Laetoli u Tanzaniji, stari 3,7 milijuna godina, što ih čini dalekim prethodnicima homo sapiensa.