Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeni tragovi stopala možda među najstarijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drevni otisci stopala, pronađeni u meksičkoj pustinji, možda su među najstarijima na dvama američkim kontinentima, rekli su u srijedu znanstvenici.

Trinaest otisaka pronađenih u Cuatro Cienegas u meksičkoj saveznoj državi Coahuili, fosilizirani u kamenu, otprilike su jednako stari kao najstariji tragovi ikad pronađeni u Sjevernoj ili Južnoj Americi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koriste se u pljačkama Probleme prave igračke koje su nalik na pravo oružje Slika nije dostupna Naoružani upali u mrtvačnicu Iz mrtvačnice ukradeno tijelo ubijenog šefa meksičkog kartela!

"Mislimo da bi mogli biti stari između 10 i 15 tisuća godina", rekao je arheolog Yuri de la Rosa. "Istraživanja koja smo proveli u Cuatro Cienegas pokazuju nazočnost lovaca i skupljača plodova u pustinji Coahuili prije najmanje 10 tisuća godina".

Najstariji otisci otkriveni u Novom svijetu su u Monte Verdeu u Čileu, a smatra se da su nastali prije 13 tisuća godina..

Najstariji poznati tragovi hominida su otisci stopala Laetoli u Tanzaniji, stari 3,7 milijuna godina, što ih čini dalekim prethodnicima homo sapiensa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene