Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Princ Albert II. osniva zakladu za ekologiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaklada Albert II. od Monaka za zaštitu okoliša pokrenula je kampanju za prikupljanje 80 milijuna eura temeljnog kapitala, s ciljem da u roku od pet godina ostvari godišnji proračun od 20 do 30 milijuna eura.

"Želim da ta zaklada bude poluga za inovacije i da bude djelotvorna u međunarodnim akcijama za poticanje održivog razvoja i zaštitu okoliša", najavio je monegaški suveren na konferenciji za tisak u Parizu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovoljan je jedan poziv Nema potrebe da stari automobili završe u prirodi ili trunu po dvorištima: Pogledajte kako na njima možete zaraditi Milijuni plastičnih peleta naplavili španjolske obale Zabrinutost raste VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa: Milijuni plastičnih peleta naplavili obalu Sredozemlja

Još u lipnju, kad je obznanio da kani osnovati zakladu, princ je kazao da će dio sredstava izdvojiti iz osobnog bogatstva.

Naglasio je da će zaklada poticati države i međunarodne
organizacije da podupru incijative "koje povezuju okoliš i inovaciju" te da će organizirati kampanje za senzibiliranje javnosti.

U travnju je princ Albert II. psećom zapregom osvojio Sjeverni pol i tada upozorio na opasnosti zagrijavanja planeta Zemlje. 

Naime, kad je prošao arhipelag Spitzberg, monegaški suveren je konstatirao - zahvaljujući fotografiji iz 1906. koja je snimljena za polarne ekspedicije njegova šukundjeda, princa Alberta I.- da se "ledenjak u jedno stoljeće povukao za šest kilometara".


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene