Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Kako je ovo moguće: Šovinistički prijevod na Google prevoditelju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako nas Google često zabavlja trikovima sa svojom tražilicom, ovaj put je malo pretjerao.

Društveni stereotip o ženama, čini se, prebacio se i na Google alate. Naime, ukucate li u Google Prevoditelj 'muškarci su muškarci i muškarci bi trebali očistiti kuću' i prevedete to s hrvatskog na engleski dobijete prijevod 'Men are men and women should clean the house' (muškarci su muškarci i žene bi trebale očistiti kuću).

Pročitajte i ovo Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!'' Ilustracija Rodni jaz Žene u Hrvatskoj od danas do kraja godine rade besplatno

>> Pogledajte što dobijete nakon što u Google ukucate ovu jednadžbu!

>> Ukucajte 'do a barrel roll' u Google i vidite što će se dogoditi

>> Ukucajte u Google 'let it snow' i vidite što će se dogoditi

Dakle, riječ 'muškarci' najnormalnije je u datoj rečenici prevedena riječju 'žene'. Zanimljivo je da isti prijevod dobijete bilo da prevodite na francuski, španjolski, njemački, talijanski ili pak slovenski. No, čini se da ne funkcionira s ćirilicom jer su prijevodi na ruski i srpski točni. Pokušajte i vi u Google Prevoditelj utipkati spomenutu rečenicu i uvjerite se je li Google Prevoditelj doista 'šovinist'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene