Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrtlog širok 150 km

Pogledajte golemu oluju pod morem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz obalu Afričkog kontinenta NASA je zabilježila fantastičnu oluju pod morem. Iako izgleda zastrašujuće nije opasna za pomorce.

Vrtlog širok čak 150 kilometara krajem prošle godine snimljen je u moru na jugu Afrike. Stručnjaci vjeruju da je ovaj vir dio Agullhas struje koja se kreće jugoistokom Afrike i oko roga Južne Afrike. Na tim područjima stvaraju se najveće podvodne oluje poput ove i prenose toplu, slanu vodu iz Indijskog oceana u Južni Atlantik. Također može odnijeti i velike količine mlade ribe i tako smanjiti ulove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

Iako se čini itekako opasan za pomorce koji se nađu na tom području, srećom nije tako. A stručnjaci kažu da je vir koristan jer izvlači hranjive tvari iz dubina prema površini, piše NASA. Radi se o velikim količinama vode koje se okreću u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto, a to može trajati čak mjesecima, kažu stručnjaci iz NASA-e.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene