Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kina je ponovno pozvala Google neka poštuje zakon i ne prekida filtriranje rezultata pretraživanja čime je ta američka grupa zaprijetila pošto je bila izložena cybernapadima kineskih vlasti.


Google je još u siječnju najavio moguć prekid autocenzure jer je izložen hakerskim napadima kojima, drži Google, kineske vlasti teže prikupiti obavijesti o kineskim disidentima i borcima za ljudska prava. 'Naša politika otvaranja prema stranim ulagačima duga je vijeka. No uvjet za to je poštivanje kineskih zakona', rekao je novinarima glasnogovornik ministarstva trgovine Yao Jian.

Vezani članci Hamas pogodio Izrael Stručnjak za vanjsku politiku o sukobu Izraela i Palestinca: " U njihovim odnosima ništa se neće promijeniti na bolje". Nije optimističan ni oko duljine trajanja sukoba Socijalnim radnicima prijete svaki dan - 9 Oni pucaju po šavovima, a doživljavaju niz napada: ''Verbalna agresija nama je svakodnevica. Nije toliko problem vrijeđanja, nego svih napada i straha za vlastitu sigurnost''

>> Wall Street Journal: Izvjesno zatvaranje Googlea u Kini

Američki The Wall Sreet Journal napisao je u ponedjeljak kako je sve izglednije da će Google Inc. zatvoriti svoju tražilicu na kineskom jeziku. Kina je prva u svijetu po broju internetskih korisnika, njih 384 milijuna. Prema podacima tvrtke Analysys International iz Pekinga, Google drži oko 36 posto tržišta internetskih pretraživača u Kini vrijednog 288,6 milijuna dolara, dok lokalna tvrtka Baidu drži 58 posto, a ostali šest posto. (Hina)