Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslaganja oko pretraživanja

Kina još jednom pozvala Google da poštuje zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je ponovno pozvala Google neka poštuje zakon i ne prekida filtriranje rezultata pretraživanja čime je ta američka grupa zaprijetila pošto je bila izložena cybernapadima kineskih vlasti.

Google je još u siječnju najavio moguć prekid autocenzure jer je izložen hakerskim napadima kojima, drži Google, kineske vlasti teže prikupiti obavijesti o kineskim disidentima i borcima za ljudska prava. 'Naša politika otvaranja prema stranim ulagačima duga je vijeka. No uvjet za to je poštivanje kineskih zakona', rekao je novinarima glasnogovornik ministarstva trgovine Yao Jian.

Pročitajte i ovo Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora" Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima

>> Wall Street Journal: Izvjesno zatvaranje Googlea u Kini

Američki The Wall Sreet Journal napisao je u ponedjeljak kako je sve izglednije da će Google Inc. zatvoriti svoju tražilicu na kineskom jeziku. Kina je prva u svijetu po broju internetskih korisnika, njih 384 milijuna. Prema podacima tvrtke Analysys International iz Pekinga, Google drži oko 36 posto tržišta internetskih pretraživača u Kini vrijednog 288,6 milijuna dolara, dok lokalna tvrtka Baidu drži 58 posto, a ostali šest posto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene