Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog gomile podataka

Izgubljeni prijenosnici mogu tvrtke stajati i do 50.000 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najskuplji prijenosnik može koštati nekoliko tisuća dolara, ali gubitak i najjefitnijeg tvrtke stoji u prosjeku po 50.000 dolara, utvrdila je studija napravljena za proizvođača računalnih procesora Intel.

Studija je utvrdila da je cijena gubitka podataka koji mogu doći u krive ruke najveća stavka gubitka prijenosnika, odnosno da u gubitku sudjeluje s oko 80 posto ili nekih 39.000 dolara. Tako izgubljeni podaci mogu potkopati tvrtku i ugroziti podatke o potrošačina te tvrtke moraju poduzeti skupe mjere kako bi spriječile i ispravile zloporabu podataka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spašavanje u tijeku Pingvini se izgubili na putu za Patagoniju, pa zaplivali s brazilskim kupačima Slika nije dostupna Skrenuo s puta Usamljeni pingvin daleko je od kuće

'Zaposlenici više podataka nego ikada prije drže u svojim prijenosnicima', stoji u izjavi The Ponemon Institutea. 'Sa svakim izgubljenim prijenosnikom postoji rizik da osjetljivi podaci o klijentima, zaposlenicima i poslovnim operacijama završe u krivim rukama'.

Šteta se povećava s vremenom dok se ne ustanovi gubitak

Studija, u kojoj je istraženo 138 gubitaka prijenosnika u 28 tvrtki i vladinim agencijama, je utvrdila da se šteta uslijed gubitka povećava s vremenom dok se ne ustanovi gubitak. Osim popravljanja štete nastale gubitkom podataka, gubljenje intelektualnog vlasništva stvara dodatnih 5000 dolara troška po izgubljenom prijenosniku dok ostatak procijenjenih troškova uključuje stvari kao što su troškovi istrage, gubitak u produktivnosti i zamjena prijenosnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene