Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje u tijeku

Pingvini se izgubili na putu za Patagoniju, pa zaplivali s brazilskim kupačima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri izgubljena pingvina uočena su u vodama Rio de Janeira, na plaži Ipanema, nakon što ih je nekoliko već bilo spašeno tijekom proteklog tjedna.

Nekoliko desetaka pingvina Magellan koji bi trebali biti u hladnim vodama argentinske regije Patagonija, izgubili su se u Brazilu. Mnogi od njih spašeni su i odneseni u centar za oporavak u Riju, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Mulj nakon puknuća brane (Screenshot: Reuters) Sve više žrtava Broj poginulih nakon puknuća brane u Brazilu popeo se na 99 osoba

Mnogi od izgubljenih pingvina u lošem su stanju nakon dugog putovanja iz hladnih voda na jugu. Stručnjaci kažu da je uobičajeno za mlade pingvine da se izgube u potrazi za hranom.

>> Sretan kraj za pingvina: Vraća se kući

Na plaži se našla i glumica Paola Castilho koja je rekla da ovo nije prvi put da vidi pingvine u Riju. 'Već sam vidjela jednog u Arpoadoru. Vrlo je lijepo vidjeti ih kako se danas igraju', rekla je.

Svake se godine tijekom zime zabunom stotine pingvina pojavljuje u brazilskim vodama, naročito u južnim dijelovima zemlje.


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene