Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Googleove korporativne internetske stranice jutros su postale meta uspješnog hakerskog napada.


Korisnici interneta koji traže stranice sa Googleovim izvršnim dužnosnicima, preusmjeravaju se na Googleove korporativne stranice na kineskom jeziku. Google je na problem upozorio britanski Guardian, a glasnogovornik Googlea rekao je kako se problem istražuje.

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Napadač Split - 2 Cure detalji o bestijalnom napadaču iz Splita: "Vidija sam odmah na njemu, reka sam mu - ti si sitni kriminalac. Čak nam je lažnu osobnu dao"

Google je prije dva dana izazvao oštre kritike kineskih vlasti i vodećih medija, seleći svoju cenzuriranu tražilicu na necenzuriranu u Hong Kongu. Kinezi su američki internetski div optužili za suradnju sa špijunskim agencijama. Dio korporativnih web stranica te kompanije, sada se djelomično preusmjerava preko hongonškog servera, dok se problem ne riješi.

Podsjetimo i kako je jedna američka internetska sigurnosna tvrtka u siječnju objavila kako je otkrila izvore napada na Google i 30 drugih američkih kompanija, koji dolaze iz kineske Vlade, ili njezinih satelitskih organizacija.