Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj osobnih računala u svijetu već će 2008. godine premašiti milijardu, a do 2015., prema predviđanjima instituta Forrester, trebao bi se udvostručiti na dvije milijarde.


Udvostručavanje broja osobnih računala bit će plod brzog rasta u zemljama u razvoju i uvođenja volonterskih programa na tržištima koja tek treba osvojiti, dodaju iz Forrestera.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Broj umrlih od koronavirusa u svijetu prešao tri milijuna, WHO upozorava: "Pandemija je došla do kritične točke" Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti"

To predstavlja godišnji rast za više od 12 posto između 2003. i 2015.

Prema Forresteru ta eksplozija predstavlja jaki kontrast s prvim godinama informatičke revolucije jer je trebalo 27 godina da bi se premašila granica od milijardu računala.

Ubrzanje se objašnjava tehnološkim napretkom, smanjenjem cijena i velikom potražnjom. Prema Forresteru, samo Brazil, Rusija, Indija i Kina imat će 775 milijuna novih PC-ja u upotrebi do 2015. godine.

Industrijalci će sve manje moći sebi dopustiti luksuz testiranja proizvoda na nižoj razini prije ubacivanja u višu, potrošači
zahtijevaju sve više računala kona na tržište dolaze masovno i brzo.