Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Do 2015. u svijetu više od dvije milijarde osobnih računala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj osobnih računala u svijetu već će 2008. godine premašiti milijardu, a do 2015., prema predviđanjima instituta Forrester, trebao bi se udvostručiti na dvije milijarde.

Udvostručavanje broja osobnih računala bit će plod brzog rasta u zemljama u razvoju i uvođenja volonterskih programa na tržištima koja tek treba osvojiti, dodaju iz Forrestera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zima zima, zube ima Zimski uvjeti iznenadili mnoge: Kako se sa snijegom i hladnoćom nose europske zemlje u kojima su uvjeti ekstremni? Slika nije dostupna Diljem svijeta Panika u Toyoti: Povlači gotovo dva milijuna vozila i modele za RH

To predstavlja godišnji rast za više od 12 posto između 2003. i 2015.

Prema Forresteru ta eksplozija predstavlja jaki kontrast s prvim godinama informatičke revolucije jer je trebalo 27 godina da bi se premašila granica od milijardu računala.

Ubrzanje se objašnjava tehnološkim napretkom, smanjenjem cijena i velikom potražnjom. Prema Forresteru, samo Brazil, Rusija, Indija i Kina imat će 775 milijuna novih PC-ja u upotrebi do 2015. godine.

Industrijalci će sve manje moći sebi dopustiti luksuz testiranja proizvoda na nižoj razini prije ubacivanja u višu, potrošači
zahtijevaju sve više računala kona na tržište dolaze masovno i brzo. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene