Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo otkriće

Alge će nas spasiti od globalnog zatopljenja?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavna otkrića britanskih znanstvenika pokazala su da bi topljenje ledenjaka mogla poticati prirodne procese kojima se usporava globalno zatopljenje.

Tim znanstvenika koji se trenutačno nalazi na brodu HMS Endurance, na obali Antarktike, otkrio je da se iz otopljenog leda ledenjaka u more otpuštaju sićušni dijelovi željeza. Tim se željezom hrane alge, koje cvjetaju i upijaju štetni ugljik dioksid, a tada potonu, ‘zaključavajući’ štetne plinove na stotine godina, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ban Ki-moon na Antarktici zbog globalnog zatopljenja Slika nije dostupna UN objavio mračno izviješće o snijegu i ledu

>> Više od dva trilijuna tona leda otopilo se od 2003. godine

>> Najveća promjena klime u posljednjih 5000 godina

>> Globalno zagrijavanje polova posljedica ljudskog djelovanja

Otkriveno je da zelene alge mogu zakopati CO2 na dno oceana, a znanstveni tim smatra da bi proces mogao biti ključ odgađanja globalnog porasta temperatura. ‘Čini se kako nas sama Zemlja pokušava spasiti’, rekao je glavni istražitelj, profesor Rob Raiswell sa sveučilišta Leeds. Daljni eksperimenti bit će provedeni ovoga mjeseca na britanskom otoku South Georgia. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene