Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Školarci iz Kaštel Lukšića, koji su svakodnevno na putu do škole prolazili kroz kanalizacijski otvor, napokon mogu odahnuti. Od ovoga tjedna, zahvaljujući kampanji Dnevnika Nove TV 'Želimo znati', na nastavu ih vozi školski autobus.


Kako bi izbjegli opasnu kaštelansku prometnicu kroz koju moraju proći na putu prema školi, djeca su dvije godine išla prečicom koja je značila provlačenje kroz mračni prolaz visine jednog metra. Tunel je često bio poplavljen, a djeca su nerijetko nailazila i na zmije. Nakon mjesec dana od prvog objavljivanja priče napokon su se pokazali konkretni rezultati akcije 'Želimo znati' te školarci iz Kaštel Lukšića od jučer u školu više ne idu kroz kanalizacijsku cijev već po njih dolazi školski autobus. Djeca su oduševljena, a roditelji napokon mogu odahnuti i prestati brinuti hoće li njiihovi đaci sigurno stići u školu.
 

>> Umjesto kroz kanalizaciju u školu će ići autobusom

Vezani članci Policija, ilustracija Vozač kamiona oduzeo prednost autobusu u kojem je bilo 20 učenika: Jedan od njih ozlijeđen Vozilo hitne pomoći, ilustracija Najmanje 27 osoba poginulo u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovali učenici i njihovi roditelji, jedna osoba i dalje zarobljena