Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh kampanje 'Želimo znati'

Umjesto kroz kanalizaciju u školu će ići autobusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svega nekoliko dana nakon što smo pokrenuli kampanju 'Želimo znati' u Dnevniku nove TV, sjajan rezultat - priča o školarcima iz Kaštel Lukšića, kojima je najsigurniji put do škole bio kroz kanalizacijsku cijev za oborinske vode, šokirala je javnost. Ali i natjerala odgovorne da se ipak malo zamisle i potrude riješiti taj problem.

Provlačenje mališana kroz kanalizacijsku cijev za oborisnke vode do škole od sljedećeg bi ponedjeljka trebalo postati prošlost. Naime, Grad Kaštela i županija splitsko-dalmatinska odlučili su financirati prijevoz učenika autobusom i to već od sljedećeg tjedna. 'Dogovorili smo da se pronađe najjeftinije rješenje i jedino moguće u ovom trenutku sa prijevoznikom koji će prevoziti djecu u jednoj, drugoj i trećoj smjeni', izjavio je Zdravko Omrčen iz Županijskog ureda za prosvjetu.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Slika nije dostupna Prijevoznici upozoravaju Problemi uoči početka školske godine: "Dio đaka možda ostane bez prijevoza"

>> Djeca u školu i dalje idu kroz kanalizaciju

>> Do škole kroz kanalizaciju

Ovo je dobra vijest, konačno se nešto pokrenulo s mrtve točke. Sad ću mirnije spavati, kaže jedan roditelj Vijest kako zimi na putu do škole više neće morati prolaziti kroz bujice, a ljeti pored zmija, razveselila je učenike. Očajni roditelji koji su u strahu da im djeca zbog opasne magistrale ne bi postala dijelom crne kronike pa su ih u školu slali kroz cijev ispod ceste, s velikom nadom iščekuju dolazak autobusa. 'Dobra je vijest da se pokrenulo sa mrtve točke, da se nešto radi. Sa ovom viješću mirnije ću spavati', dodaje jedan od roditelja.

'Sigurnost učenika je na prvom mjestu'

Iako Zakon predviđa da za autobusni prijevoz učenika, škola mora biti udaljena više od 3 kilometra, nadležni su zaključili da u ovom slučaju i 400 metara ovakvog puta do škole zahtjeva prijevoz. 'Sigurnost učenika je na prvom mjestu i temeljem toga smo i zaključili i donijeli odluku da se organizira prijevoz učenika autobusom', objašnjava Stipe Božinović, ravnatelj Osnovne škole 'Ostrog'.

Konačno rješenje problema kaštelanskih učenika je rekonstrukcija državne ceste. Sve dok se to ne dogodi, mališani iz Kaštel Lukšića do škole će autobusom.

Slične priče i situacije za koje smatrate da bi javnost trebala biti upoznata s njima šaljite nam na adresu zelimoznati@dnevnik.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene