Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV, 19. lipnja, 19:15 sati

Akcija 'Želimo znati' potaknula SDP da predloži promjenu zakonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija Želimo znati Dnevnika Nove TV bilježi svoj prvi veliki uspjeh.

Nakon inzistiranja reporterke Tatjane Krajač na rješavanju problema neprofitnih udruga koje zarađuju milijune, a od kojih država nema koristi, stižu konkretni potezi. Dok vlada obećava razmotriti izmjenu Zakona o udrugama i Zakona o sportu, SDP već piše izmjene čak tri potrebna zakona za reguliranje sive zone.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Treba uvesti reda u udruge, ali i hrvatski sport, poručuju potaknuti akcijom Nove TV Želimo znati. 'Vaša akcija je nešto dobro, da zajedno pomognemo Vladi da uvidi promašaje u regulativi', kazala je Milanka Opačić. Iako zakone ne mogu napisati preko noći, u SDP-u znaju koji bi im bio prvi potez.

'Čini se da bi prvo rješenje moglo biti da se od svih klubova zatraži da budu dioničko društvo, jer tako podliježu jednoj drugoj poreznoj politici', kazala je Opačić.

Ministar obrazovanja i sporta Radovan Fuchs podržava ideju o klubovima kao dioničkim društvima, no bježi od konkretnog odgovora na pitanje 'kada'. 'To morate pitati nogometni savez', poruka je ministra.

>> Kako je moguće? Zarađuju milijune, a ne plaćaju porez

>> Želimo znati: Tko i zašto ne plaća porez na dobit?

Podsjetimo, Tatjana Krajač skrenula je pažnju javnosti kroz slučaj Dinama, koji je registriran kao udruga građana i zbog toga ne plaća porez na milijunske transfere, na propuste u našim zakonima. Zakon o udrugama ne razlikuje udruge prema svrsi njihovog djelovanja, ministar uprave je najavio da se nekakve promjene moraju dogoditi na jesen, dok je ministar financija rekao da bi promjenom tog zakona trebalo mijenjati cijeli sustav, pa i zakon o sportu. Želimo znati će pratiti i SDP-ovo obećanje kao i sva Vladina vezana za ovu temu, jer želimo znati zašto Vlada žmiri pred serviranim novcem i do kada.

Prilog pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19 i 15.

Želite li se i vi uključiti u našu akciju, imate li kakvu temu za našu rubriku slobodno nam pišite na zelimoznati@novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene