Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najzdraviji među orašastim plodovima

Zašto treba češće jesti orahe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orasi su najzdraviji među orašastim plodovima i trebalo bi ih češće jesti iz zdravstvenih razloga, objavili su američki znanstvenici.

U usporedbi s ostalim orašastim plodovima, orasi imaju najvišu razinu antioksidansa koji tijelu pomažu u zaštiti od bolesti, rekao je dr. Joe Vinson sa sveučilišta u Scrantonu, u Pennsylvaniji.

Svi orašasti plodovi su zdravi jer imaju odlične nutritivne vrijednosti, bogati su nezasićenim masnim kiselinama, mineralima i vitaminima, ali su orasi još zdraviji od, primjerice, badema, lješnjaka ili pistacija.

Vinson je analizirao razinu antioksidansa u devet različitih vrsta orašastih plodova i zaključio da ih u orasima ima dvostruko više nego u ostalima. Uz to, antioksidansi u orasima odlične su kvalitete, od dva do petnaest puta moćniji od, primjerice, vitamina E.

Redovna konzumacija orašastih plodova u umjerenim količinama smanjuje rizik od bolesti srca, nekih oblika raka, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki gubici SELO MUKU MUČI S LOPOVIMA 'Ljudska zloba nema granica' Slika nije dostupna Jedite ih češće ŠTITE OD PRERANE SMRTI S pola šake dnevno, štitite svoje zdravlje


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene