Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Greške koje radite

Umorni ste? A san nije ni blizu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne možete spavati? Moderan način života, hrpa stresa, 'buljenje' u ekran prije spavanja, samo su neki od razloga zašto je tako teško utonuti u san. Koje greške prije spavanja stalno ponavljate?

Najveći uzročnik nesanice je stres, ali ju često nesvjesno i sami potičemo malim ritualima prije spavanja. Nesanica može uzrokovati i ozbiljne zdravstvene probleme, od gojaznosti do poremećaja koncentracije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokazalo istraživanje Neispavani ste tijekom tjedna? Prijeti vam rizik od prerane smrti, ali postoji rješenje za to Slika nije dostupna Da bolesti ne "pokucaju" na vrata Ne žrtvujte osam sati spavanja ni za što: Nedostatak sna vas može ubiti

Profesor Michael Decker sa Sveučilišta u Georgiji, donosi popis stvari zbog kojih teško zaspimo i imamo lošu kvalitetu sna.

>> Evo zašto ne spavate dobro

Gledanje filmova i surfanje po internetu česta je aktivnost prije spavanja. Ovisnost o društvenim mrežama i internetu općenito, neke je natjerala da i u krevet nose laptop. To nikako nije dobro jer se mozak jako umara. Preporučuje se ugasiti računalo ili televizor sat vremena prije spavanja kako bi se mozak odmorio.

Često posežemo i za slušanjem glazbe. Pogrešno. Ukoliko krenete na spavanje sa slušalicama u ušima vaš mozak neće registrirati želju za spavanjem, čak i ako se radi o laganoj i uspavljujućoj glazbi, mozak se svakako nepotebno umara.

Pogrešno je leći u krevet i čekati da se dogodi san. Tada najčešće počnemo razmišljati o problemima. Umjesto ovoga, trebali bi pročitati par redaka knjige što bi vas trebalo uspavati u kratkom vremenu.

Ni rad prije sna nije preporučljiv, jer osim što niste produktivni, ni vaš san neće biti kvalitetan.

Ono što se svakako preporučuje je topla kupka prije spavanja koja će zaista djelovati umirujuće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene