Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedno jaje na dan

Svakodnevna konzumacija povećava rizik za dijabetes

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakodnevna konzumacija jaja je povezana s većim rizikom za razvoj dijabetesa tipa 2, sugerira studija znanstvenika s Harvarda.

Prateći 57000 odraslih osoba istraživači su utvrdili da je svakodnevna konzumacija najmanje jednog jajeta povezana s 58 do 77posto većim izgledima za obolijevanje od dijabetesa tipa 2, objavio je stručni časopis Diabetes Care. Studija nije pokazala na koji način bi jaja mogla biti povezana s dijabetesom, no znanstvenici vjeruju kako ključnu ulogu ima kolesterol, poznati faktor rizika za šećernu bolest.

Pročitajte i ovo 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 4 gruba prijevara Provjereno donosi uznemirujuću priču: "Cijeli dan nisam ni čašu vode dobio, padao sam u komu. Nisam se mogao dići" Nestašica jaja u Rusiji Visoka inflacija Velika nestašica osnovne namirnice u Rusiji: Uvedena ograničenja na kupovinu, police su potpuno prazne

Istraživači napominju kako jaja sadrže važne hranjive tvari - proteine, vitamine, minerale te tzv. dobre nezasićene masnoće, pa je važno njihovu konzumaciju ograničiti - ne i potpuno izbjegavati. Prema riječima znanstvenika, za smanjenje rizika obolijevanja od dijabetesa tipa 2 je najvažnije održavanje zdrave tjelesne mase, pridržavanje uravnoteženog režima prehrane te dovoljna količina tjelesne aktivnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene