Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova studija otkriva da učestali unos soljenog i sušenog mesa, ali i ribe povisuje rizik od leukemije u djetinjstvu.


Znanstvenici su uspoređivali 145 djece dobi 2 do 20 godina kojima je dijagnosticirana leukemija s 370 zdrave djece. Pokazalo se da su djeca koja su unosila suhomesnate proizvode više od jednom tjedno imala čak 74 posto veći rizik od leukemije. Činjenica je da rizik od leukemije povisuju karcinogeni spojevi koji nastaju u želucu unosom suhomesnatih proizvoda, ističu autori studije.

Vezani članci Roditelji Mile Rončević (Foto: Pixsell,Marko Lukunić) Za liječenje malene Mile prikupljeno više od 28 milijuna kuna. Otac poručio: "Hvala svima, nemojte više uplaćivati" Slike male Mile iz privatnog obiteljskog albuma (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U liječenje malene Mile uključio se tim vrhunskih stručnjaka. Zaklada Nora Šitum objavila koliko je novca skupljeno kod njih