Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova studija otkriva

Suhim šljivama protiv ateroskleroze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studija na životinjama otkriva da konzumacija suhih šljiva usporava razvoj ateroskleroze, upalne bolesti koja dovodi do kardiovaskularnog oboljenja i koja se smatra vodećim uzrokom smrtnosti u današnjem društvu.

Studija je provedena na miševima sa razvijenom aterosklerozom. Količina suhih šljiva u prahu koja je značajno smanjila oštećenje na krvnim žilama uzrokovane aterosklerozom bila je ekvivalentna unosu 10 do 12 suhih šljiva u ljudskoj prehrani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poput praha Suha voda pomaže protiv globalnog zatopljenja Slika nije dostupna Manifestacija u Blacu 'Gladni kruha, a Severini daju 20 tisuća eura!'

Suhe šljive često veličane zbog pozitivnog djelovanja na probavu se sve više ističu i zbog svog povoljnog djelovanja na zdravlje srca i krvnih žila. Prethodne su studije utvrdile da suhe šljive smanjuju razinu LDL kolesterola u ljudi.

Suhe šljive sadrže brojne važne nutrijente uključujući i kalij, magnezij i bor te imaju visoku antioksidativnu aktivnost zbog čega se i vjeruje da imaju tako pozitivan učinak na zdravlje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene