Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studija na životinjama otkriva da konzumacija suhih šljiva usporava razvoj ateroskleroze, upalne bolesti koja dovodi do kardiovaskularnog oboljenja i koja se smatra vodećim uzrokom smrtnosti u današnjem društvu.


Studija je provedena na miševima sa razvijenom aterosklerozom. Količina suhih šljiva u prahu koja je značajno smanjila oštećenje na krvnim žilama uzrokovane aterosklerozom bila je ekvivalentna unosu 10 do 12 suhih šljiva u ljudskoj prehrani.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriven misterij Bandićeve 'šljive' Slika nije dostupna Što se to dogodilo Joletu na najskandaloznijem od svih festivala!?

Suhe šljive često veličane zbog pozitivnog djelovanja na probavu se sve više ističu i zbog svog povoljnog djelovanja na zdravlje srca i krvnih žila. Prethodne su studije utvrdile da suhe šljive smanjuju razinu LDL kolesterola u ljudi.

Suhe šljive sadrže brojne važne nutrijente uključujući i kalij, magnezij i bor te imaju visoku antioksidativnu aktivnost zbog čega se i vjeruje da imaju tako pozitivan učinak na zdravlje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju