Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Siromašni stanovnici Blaca za Sevkin nastup na Danima šljiva spremni su odvojiti koliko je potrebno!


Prema pisanju srpskog Pressa, pjevačica Severina će na koncert u Blacu 28. kolovoza, na tradicionalnoj manifestaciji Dani šljiva, dobiti honorar u visini do 20 tisuća eura. Zgroženi tom informacijom, jer su mnogi tamošnji žitelji nezaposleni ili imaju smiješno malu plaću, odlučili su prozvati Severinu i tamošnje vlasti.

Vezani članci Severina Severina se pohvalila fotografijom s treninga, no svu je pažnju ukrao komentar Matije Vuice na račun trenera! Severina Severina na udaru srpskih medija i Milorada Dodika: "Da me sada strijeljate ne bih se sjetio nijedne njezine pjesme"

Naime, neuobičajeni izbor izvođača za taj događaj koji se održava osmu godinu zaredom, općinske vlasti obrazlažu željom da se o njihovom mjestu koje broji pet tisuća stanovnika, nadaleko čuje. No, cijela situacija ne bi toliko odjeknula, kao niti tih 20 tisuća eura zapeli za uho, da prosječna plaća stanovnika Blaca nije 18 tisuća dinara, što je otprilike 1250 kuna.

>>Severina i dalje drži mjesto br. 1 hrvatskih seksualnih afera

'Ne mogu još reći koliku ćemo svotu dati za njezin nastup, o tome možemo pričati kada se sve završi. Ipak, to je manje nego što se misli, ali više od onoga što možemo da izdvojimo. Zato će sve da plate naši sponzori, tvrtke iz Blaca i drugih dijelova Srbije, naši suradnici i prijatelji', navodi predsjednik općine Nebojša Milosavljević i dodaje: 'Mi smo mala sredina, a Dani šljiva su centralni događaj u godini. Dovodeći megazvijezdu Severinu nadamo se da će se glas o Blacu oriti nadaleko i da će privući investitore i uopće skrenuti pažnju srpske javnosti na naš gradić. Malo se o nama zna i govori, ali vidim da se svi interesiraju za koncert. To je i bila naša namjera.'

Na Severininom koncertu se očekjue 15 tisuća ljudi

Nebojša naglašava kako svake godine dovode nekog poznatog pjevača, a 'visoku ličnost u Vladi Srbije' da otvori Dane šljiva. Manifestacija, naime, košta oko 200 tisuća kuna, a novac je većinom osiguran od sponzora. Ministarstvo ekonomije im je dalo 40 tisuća kuna, a u isto vrijeme se u Osečanima održava slično okupljanje, za koje također treba odvojiti novac. a njih je, konkretno, Ministarstvo ekonomije Srbije odvojilo 200 tisuća kuna.

'Navikli smo se snalaziti i zadovoljni smo onime što su nam dali. Uz to, u Osečani su tek počeli s organizacijom ovakvog projekta, pa im terba veća podrška', nadodao je Nebojša Milosavljević. Prema procjenama organizatora, za tri dana manifestacije, od 26. do 28. kolovoza Dane šljiva će posjetiti 40 tisuća ljudi, a na Severininom koncertu se očekuje najmanje 15 tisuća ljudi. Prije Sevke se nastupiti Ivana Jordan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju