Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravilna prehrana

Sok od jabuke i Alzheimerova bolest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više dokaza da je pravilnom prehranom moguće odgoditi nastup smanjenja kognitivnih sposobnosti uzrokovanih starenjem, a u nekim slučajevima čak i pojavu Alzheimerove bolesti.

Tako su znanstvenici sa University of Massachusetts laboratorijskim ispitivanjima na miševima pokazali da sok od jabuke sprečava smanjenje kognitivnih sposobnosti koje se inače javlja u starih miševa, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

Miševi su kroz mjesec dana svaki dan dobivali ekvivalent dviju čaša jabučnog soka u ljudskoj prehrani. U tih su mjesec dana miševi proizvodili manje proteina koji se smatra odgovornim za formiranje tzv. 'senilnih plakova'. Inače, senilni plakovi se često nalaze u mozgu osoba pogođenih Alzheimerovom bolešću. Iako su nužna daljna ispitivanja, autori studije vjeruju da se slični rezultati mogu očekivati i kod ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene