Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova nada

Razvijena injekcija koja uništava rak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici Instituta Roswell Park u SAD-u razvili su injekciju za koju tvrde da uništava stanice raka i sprječava ponovno vraćanje bolesti.

Kako prenosi portal science20.com, američka agencija za kontrolu hrane i lijekova, FDA, izdala je odobrenje za proizvodnju eksperimentalne terapije namijenjene testiranju na ljudima.

Pročitajte i ovo Ilustracija brojke u Hrvatskoj Zašto ne cijepimo djecu protiv raka? "Mladi su educirani, ali roditelji nisu dovoljno osviješteni" Papa objavio da ima upalu pluća još jedna upala Papa Franjo ne osjeća se dobro, pozvao sve na molitvu: "To je jedini put"

>> Lijekovi za smanjenje kolesterola pomažu u borbi protiv raka

Institut je razvio proces u kojem se od pacijenta uzimaju kancerogene stanice, koje se zatim izmjene i 'nauče' se braniti i ubijati kancerogene stanice, a na kraju se vraćaju pacijentu.

'Naoružane specijalnim proteinom, stanice se vraćaju pacijentu u obliku injekcije, koja je dizajnirana za stvaranje vojsku stanica ubojica, koje zatim traže i uništavaju rak', priopćio je Institut. Injekcija će se proizvoditi u istom Institutu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene