Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Tračak nade

Prvi put: Potpuno izliječenje od HIV-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa njemačkih zananstvenika tvrdi da je po prvi put u potpunosti izliječena osoba zaražena HIV-om.

Naime, kako je objavljeno u medicinskom časopisu Blood liječnici medicinskog sveučilišta u Berlinu uspješno su izliječili muškarca koji je bolovao od akutne mijeloidne leukemije.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Slika nije dostupna Svjetski dan AIDS-a Zagrepčanin, hrvatski branitelj, već 32 godine živi s HIV-om: "Saznao sam da sam zaražen kad sam se vratio s odsluženja vojnog roka"

Prvo je zračenjem uništen njegov obrambeni mehanizam da bi nakon toga od donora primio koštanu srž. Riječ je o 44-godišnjem Amerikancu Timothyu Ray Brownu koji se HIV-om zarazio 1995. godine da bi 2006. obolio od leukemije.

>> 'Podzemna HIV epidemija' - pošast Istočne Europe

Nakon što je 38 mjeseci uzimao lijekove da se matične stanice ne bi odbacile, testovi su pokazali da virusa HIV-a više nema.
Međutim, liječnici napominju kako je cijela terapija izuzetno teška jer se namjerno uništava imunosni sustav te da se ne bi mogla primijeniti na svakog oboljelog od HIV-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene