Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpetice do 5 centimetara poboljšavaju seksualni život?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik broj žena diljem svijeta nosi cipele s visokim petama, a stručnjaci su s pravom zabrinuti za duguročne posljedice i štetu koje dodatni centimetri rade njihovim stopalima.

Posljednja istraživanja kažu kako trećina žena pati od trajnih problema koje su rezultat dugotrajnog nošenja cipela s viskom petom. Patnje sežu od bolnih prstiju i žuljeva pa do opasnih nevidljivih posljedica i oštećenja žila i tetiva. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlična suradnja Peka i Anamarije Asanović Slika nije dostupna Ekscentričan hir Mariah Carey u invalidskim kolicima jer nema ravne cipele

Većina navedenih problema posljedica je pritiska kojim pete opterećuju stopala. Što je viša peta, pritisak je veći. Koljena i leđa također su pogođena opterećenjem. 

Cipele s visokim petama postale su popularne u 30-im, no tada su ih dame obuvale samo u posebnim prilikama. Danas, zahvaljujući i serijama kao što je 'Seks i grad', visoke pete postale su svakodnevne. 

Jedna od deset žena štikle nosi tri puta na tjedan, a zadnje istraživanje kaže da se trećina žena noseći visoke pete ozlijedi pri padu.

Stručnjaci predlažu da žene nose cipele s visokim petama nekoliko sati prije nego što izađu iz kuće. Tako će stopalima dati šansu da se naviknu prije nego što u štiklama počnu, naprimjer, plesati.

No, nisu samo loše vijesti povezane s visokim petama. Talijansko istraživanje sugerira ženama da nose cipele s potpeticama visine do pet centimetara kako bi imale  bolji seksualni život. 

Tajna je u činjenici da noga pod kutem od 15 stupnjeva aktivira električne aktivnosti mišića koji igraju vitalnu ulogu u seksualnim radnjama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene