Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao iz snova

Plaćat će ljude 3.500 dolara da jedu brzu hranu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveučilište Washington u St. Louisu platit će osobama koje će sudjelovati u njihovom eksperimentu. Sudionici istraživanja dobit će 3.500 dolara da jedu brzu hranu tri mjeseca.

Znanstvenici sa sveučilišta provode istraživanje o pretilosti i tražit će od sudionika da se u tri mjeseca, koliko će trajati pokus, udebljaju. Kako bi ih motivirali da se udebljaju različitim vrstama brze hrane, istraživači su odlučili nagrditi ih s naknadom od 3.500 dolara.

Pročitajte i ovo Namirnice Studija o kolorektalnom karcinomu U vrijeme blagdana nemojte zaboraviti na raznoliku prehranu: Ključ je u onome što često zanemarujemo Slika nije dostupna Nisu krivi crtići I trogodišnje djevojčice smatraju da su predebele!

Uvjet za dobivanje novca jest da se udebljaju najmanje pet posto svoje početne težine, piše odditycentral.com.

'Odabirom brze hrane možemo regulirati unos hrane mnogo bolje nego da kažemo ljudima da nastave jesti uobičajeno. Kada ih pošaljemo u restoran brze hrane, znamo točno što jedu', rekao je Sam Klein, jedan od istraživača koji provode studiju.

>> Tinejdžerica već 15 godina jede samo pohanu piletinu!

Glavni cilj tromjesečnog prehrambenog maratona jest otkriti zašto se neki pojedinci koji konzumiraju nezdravu hranu debljaju dok drugi ne.

Studija će se također pokušati otkriti zašto neki pretili ljudi razvijaju dijabetes, kardiovaskularne bolesti i druge uvijete povezane s debljinom, a drugi ne.

Kako bi se kvalificirali za ovu studiju o hrani, sudionici moraju imati između 18 do 65 godina, biti nepušači i ne bolovati od dijabetesa.

Također, moraju već imati 30 kilograma viška. Nakon studije, Sveučilište će ih upisati na program mršavljenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene