Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sveučilište Washington u St. Louisu platit će osobama koje će sudjelovati u njihovom eksperimentu. Sudionici istraživanja dobit će 3.500 dolara da jedu brzu hranu tri mjeseca.


Znanstvenici sa sveučilišta provode istraživanje o pretilosti i tražit će od sudionika da se u tri mjeseca, koliko će trajati pokus, udebljaju. Kako bi ih motivirali da se udebljaju različitim vrstama brze hrane, istraživači su odlučili nagrditi ih s naknadom od 3.500 dolara.

Vezani članci Sanja Musić Milanović Prva dama upozorava na ozbiljan problem s kojim se suočavaju mladi: "Ako to ne zaustavimo, naša djeca bi mogla živjeti kraće nego mi" Slika nije dostupna Studija o debljini trudnica i utjecaju na debljinu djeteta

Uvjet za dobivanje novca jest da se udebljaju najmanje pet posto svoje početne težine, piše odditycentral.com.

'Odabirom brze hrane možemo regulirati unos hrane mnogo bolje nego da kažemo ljudima da nastave jesti uobičajeno. Kada ih pošaljemo u restoran brze hrane, znamo točno što jedu', rekao je Sam Klein, jedan od istraživača koji provode studiju.

>> Tinejdžerica već 15 godina jede samo pohanu piletinu!

Glavni cilj tromjesečnog prehrambenog maratona jest otkriti zašto se neki pojedinci koji konzumiraju nezdravu hranu debljaju dok drugi ne.

Studija će se također pokušati otkriti zašto neki pretili ljudi razvijaju dijabetes, kardiovaskularne bolesti i druge uvijete povezane s debljinom, a drugi ne.

Kako bi se kvalificirali za ovu studiju o hrani, sudionici moraju imati između 18 do 65 godina, biti nepušači i ne bolovati od dijabetesa.

Također, moraju već imati 30 kilograma viška. Nakon studije, Sveučilište će ih upisati na program mršavljenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.