Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Otvoren zavod za gastroenterologiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kliničkoj bolnici u Osijeku počeo je s radom Zavod za gastroenterologiju, prvi takav zavod u osječkoj bolnici, što je na današnjoj konferenciji za novinare u KBO-u ocijenjeno povijesnim događajem.

Zavod za gastroenterologiju osnovan je na Klinici za internu medicinu te je Osijek uz Zagreb i Rijeku treći grad u Hrvatskoj s takvim zavodom, kazao je pročelnik osječkoga Zavoda prof. dr. Dubravko Božić.

Dodao je kako se Zavod sastoji od triju odjela: Odjela za gastroenterologiju, Odjela za hepatologiju i Odjela za urgentnu i intervencijsku gastroenterologiju.

Na žalost, u velikom je porastu broj gastroenteroloških bolesnika, za što je više uzroka: nepravilna prehrana, stresovi, ratne posljedice i drugi, ustvrdio je, istaknuvši kako osječkoj bolnici gravitira oko 800.000 pacijenata.

Posebno važnim ocijenio je što se na Zavodu osim liječenja promiču i istražuju nove dijagnostičke metode, pa se od mjerodavna ministarstva očekuje pomoć u nastavku njegova opremanja. Da bismo što uspješnije obavljali zahtjevne medicinske preglede i liječenje, treba nam i suvremena oprema, to više što je pri Internoj klinici KBO-a i referalni centar za rak debelog crijeva koji je također u velikom porastu, rekao je Božić.

Po njegovim riječima na Odjelu za gastroenterologiju rade vrhunski stručnjaci, među kojima i tri sveučilišna profesora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene