Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optimisti duže žive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studija američkih znanstvenika s Duke University sugerira kako optimisti prosječno žive duže nego osobe s mračnijim pogledom na život.

Prateći gotovo 7000 ispitanika u razdoblju dužem od 40 godina istraživači su utvrdili da osobe koje su bile optimistične u mladosti imaju u odnosu na svoje pesimistične vršnjake znatno manje izglede da će umrijeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kristina Krušelj i OGI bend Tri 'Da' za OGI bend i njihovu rođendansku čestitku Nini Badrić! Slika nije dostupna Dox događanja u četvrtak ZagrebDox otkriva kako je Berlusconi pokorio Italiju svojom 'Videokracijom'

U prosjeku su pesimisti imali za 42 posto veći rizik za smrt od bilo kojeg uzroka, pokazuju rezultati objavljeni u stručnom časopisu Mayo Clinic Proceedings.

Istraživači dobivene rezultate objašnjavaju time što optimisti mnogo rjeđe pate od depresije, što smanjuje i izglede za poteškoće s fizičkim zdravljem.

Također, znanstvenici vjeruju da optimisti češće usvajaju pozitivne životne navike poput zdrave prehrane i odgovarajuće razine fizičke aktivnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene