Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba umrla

Opasna salmonela u lubenicama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba umrla, dok su u bolnici završile 33 osobe zbog trovanja salmonelom pronađene u uvezenim lubenicama u Velikoj Britaniji. Najmlađi pacijent ima 8 mjeseci.

Od kraja prošle godine u Velikoj Britaniji sve je više oboljelih od trovanja salmonelom za koju se vjeruje da je povezana s uvezenim lubenicama. Najmlađ pacijent je beba od 8 mjeseci, dok najstariji oboljeli ima 85 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

'Iako je prerano reći što je točno uzrok infekcijama kod ovih ljudi, za sada je utvrđeno da je većini pozlilo nakon što su jeli upravo lubenice', kaže dr. Bob Adak, a prenosi Daily Mail.

Opasna salmonela, nazvana Salmonela Newport, pronađena je u pet slučajeva trovanja hranom u Irskoj te kod još 15 ljudi u Njemačkoj. Salmonela Newport uzrokuje slične simptome kao i ona 'uobičajena': proljev, povraćanje, temperaturu te bolove u trbuhu.

Liječnici kažu da se radi o malom uzorku da bi se dizala panika te da se gotovo svake godine ovom vrstom salmonele zarazi oko 200 Britanaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene