Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda često ozbiljno pate, nezaposleni će rijetko zatražiti profesionalnu pomoć, pokazuju rezultati istraživanja što ga je provela Sveučilišna bolnica iz Dresdena i objavila u njemačkom časopisu Psychologie Heute.


Posljedice gubitka posla ili čak samo straha od gubitka posla obuhvaćaju psihosomatske bolesti, povećanu konzumaciju alkohola, probleme u odnosima s drugima, anksioznost te depresiju. Bolnica je ispitala 387 nezaposlenih osoba, od kojih su polovica bile žene.

Vezani članci Ilustracija Krenuli otkazi, stvarale se velike gužve pred Zavodom za zapošljavanje. Uvode se online prijave Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Cappelli potvrdio: "Vlada će na sutrašnjoj sjednici povećati kvotu radnika koliko je poduzetnicima potrebno "

Nešto manje od 13 posto ispitanika, uglavnom žena, tvrdi da im je u proteklih 12 mjeseci trebao savjet ili skrb zbog psiholoških ili socijalnih problema. Međutim, samo je polovica ispitanika stvarno i zatražila pomoć. Nezaposleni oklijevaju potražiti psihološku pomoć u ustanovama za javno zdravlje ili centrima za zapošljavanje jer se boje da bi mogli biti obilježeni ne samo kao 'nazaposleni', već često i kao 'duševno bolesne' osobe, tumači časopis rezultate ankete.