Tijekom prženja, najviše se mijenja količina fenolnih tvari i vitamina C, a najmanje su promjene u količini glukozinolata i mineralnih tvari.
Količina glukozinolata u sirovoj brokuli je jako slična količina u brokuli prženoj na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, sojinom ulju, ulju kikirikija ili ulju šafranike.
Vitamin C je najbolje očuvan ako se za prženje koristi ulje sjemenki suncokreta ili ekstra djevičansko maslinovo ulje, a ne druga biljna ulja!
Najčitanije
-
Iz minute u minutu
UŽIVO Rafalei sletjeli u Hrvatsku!
-
detalji svečanosti na Plesu
U Hrvatsku stižu moćni borbeni avioni, Milanović i Plenković bit će prvi put na istom mjestu nakon izbora
-
Iz minute u minutu
Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"