Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Migrena nije samo glavobolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Tjedna mozga, na Dan migrene, 15. ožujka, u 18 sati održat će se predavanje "Migrena nije samo glavobolja", na kojemu će o toj bolesti govoriti dr. Vida Demarin s Klinike za neurologiju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice", najavili su danas organizatori znanstvenog skupa.

Organizatori Tjedna - Hrvatsko društvo za neurovaskularne poremećaje i društvo "Zdravi mozak", ističu da u svijetu od migrene boluje oko milijardu ljudi, a u Hrvatskoj njih više od 400 tisuća, od kojih se većina ne liječi primjerenom terapijom, te pribjegava samoliječenju.

Pročitajte i ovo Papa objavio da ima upalu pluća još jedna upala Papa Franjo ne osjeća se dobro, pozvao sve na molitvu: "To je jedini put" Ilustracija širi se zaraza Epidemija hara Azijom, tisuće zaraženih dnevno: Za zarazu je dovoljan samo jedan dodir

Nije poznat točan uzrok migrenskih glavobolja. Pretpostavlja se da na njihovu pojavu utječu geni, pa i neki neurološki poremećaji. Na nastanak migrenskog napadaja utječe i stres te relaksacija nakon stresa, san, trauma, osjetna stimulacija, hrana, atmosferske promjene te hormonske promjene kod žena.
Migrena nije samo glavobolja, a rezultati istraživanja ukazuju da
osoba koja pati od migrene ima narušen obiteljski i društveni život, te je u stalnom strahu i neizvjesnosti od sljedećeg napada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene