Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Konzumiranje govedine s hormonima može utjecati na plodnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca muškog spola čija je majka često jela govedinu uzgojenu uz pomoć hormona, mogli bi imati problema s plodnosti u odrasloj dobi, prema prvoj znanstvenoj studiji koja je provedena na tu temu.

Studija je objavljena u srijedu u časopisu "Human reproduction", a u njoj je sudjelovalo 387 Amerikanaca rođenih između 1949. i 1983.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Pomno pratim slučaj" Europska unija provjerava poljsku klaonicu: Povjerenik za prehrambenu sigurnost poslao inspekciju zbog bolesnih krava Hrvatsko juneće meso sve popularnije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sve popularnije U vrijeme porasta uvoza oni ne odustaju: Ovo se hrvatsko meso traži i u Libanonu, Egiptu i Libiji

Analiza sperme pokazala je da su dječaci čija je majka u trudnoći jela hormonima tretiranu govedinu u prosjeku više od sedam puta tjedno imali gotovo 25 posto manje spermija od onih čije su majke jele manje govedine.

Vjerojatnost da će ta djeca imati nekvalitetnu spermu prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije trostruko je veća. Što je majka jela više govedine, to će biti lošija sperma u sina, prema tom dokumentu.

Američki stočari koriste velike količine hormona radi ubrzavanja rasta goveda. Europska unija zabranila je tu praksu 1988. zbog moguće štetnosti za ljudsko zdravlje.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene