Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izumljen jastuk protiv hrkanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici na sveučilištu u Rostocku razvili su jastuk protiv hrkanja, koji uz računalnu podršku reagira na hrkanje i pomaže spavačima da dišu tiho.

Katedra za računalnu arhitekturu sveučilišta u Rostocku danas je priopćila da su njezini stručnjaci izumili jastuk koji se uz pomoć zračnih komora prilagođava korisniku i "disciplinira" ga u snu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Duboki san VIDEO Snimio suprugu kako spava, nas je nasmijao, ali...! Slika nije dostupna Ozbiljan problem Želite zaustaviti hrkanje? Pokušajte OVAKO

Jastuk ima ugrađen mikrofon koji "prisluškuje" hrče li spavač. Ako je to slučaj, računalo priključeno na jastuk mijenja tlak u komorama, a time i položaj glave tako dugo dok se dišni putevi opet ne oslobode a hrkanje prestane.

Jastuk trenutačno prolazi pokuse, a autori ga namjeravaju predstaviti javnosti početkom listopada, na svečanosti u povodu Dana njemačkog jedinstva.

Izum se još neko vrijeme neće moći naći na tržištu, izumitelji su tek krenuli u potragu za partnerom koji će organizirati prodaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene