Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izbjegavajte trčanje uz gust promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarci sa stabilnim bolestima srca koji su bili izloženi, makar i nakratko, ispušnim plinovima iz automobila iskusili su smanjen dotok krvi do srca, što je povećalo rizik od brojnih kardiovaskularnih komplikacija, uključujući srčanog udara i aritmije.

U studiji je sudjelovalo 20 muškaraca koje je prethodno pretrpilo srčani udar, ali čije je stanje bilo stabilno. Svi su ispitanici bili izloženi ispušnim plinovima iz automobila ili filtriranom zraku na sat vremena za vrijeme tjelesne aktivnosti. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Fekalije u vodovodu u Dalmaciji: Ljudi se otrovali, uključila se i policija - "Netko to namjerno radi" Jadranka Stigma menopauze Mnoge žene trpe u tišini, neke su odlučile progovoriti: "Kad vas to iz nožnog palca udari u lice, diže se iz mrtvih"

Izloženost filtriranom zraku i ispušnim plinovima je dovela do podjednakog povišenja otkucaja srca, međutim ispitanici izloženi ispušnim plinovima su imali slabiji dotok krvi do srca.

Ova nam studija govori da nije potrebno izbjegavati tjelesnu aktivnost, već da je poželjno ne kretati se uz gust promet, ističu njeni autori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene